I örlog med fredagsbrösten

Ikväll blir det ankbröst, först skära rutor i fettet  och sedan fettsidan ned i kall panna och på med  maxvärme till det är krispigt och gyllenbrunt. Att under tiden ösa med det frigjorda fettet steker köttsidan så att den när det är dags bara behöver ett par minuter.

Vad är det med ankfett som gör att det stänker så mycket, man får sanera halva köket efter man stekt ett par ankbröst. Förklaring efterlyses!

Ut med fettet och reducera litet Marsalavin, soya och lönnsirap i stekresterna efter ankan.  Montera detta med en bra klick smör till en bra jus, litet seg så den fastnar på köttet. Till detta steker jag litet klyftade päron och äpplen i smör, litet salt på innan servering. Äpplena blir nog Belle de Beskoop, Hällestadbagaren var här och slängde av en påse när han lämpade av litet lördagsbröd på jobbet, har några kollegor som börjar bli beroende av surdegsbröd.

Förrätten kommer att bli guacamole och ett par margeritas, det känns som om denna dagen behöver litet mexikanskt, så jag skall bara plocka upp ett par sombreros på vägen hem.