Toblerone glass och Angelo Corvitto

Har hittat en helt underbar resurs för att förstå och göra glass. En glassmakare vid namn Angelo Corvitto spenderade en massa år med att skriva en bok om glass och gav ut den i Spanien. När han sedan översatte den och ville ge ut den i Italien så stötte han på patrull. De Italienska glassmakarna var inte så sugna på att det skulle komma ut en manual på att göra glass, och deras inflytande var så stort att han gav upp. Men sedan visar sig styrkan med internet och idealister, Angelo hade lovat sig själv att sprida sin kunskap om glass så han la upp hela boken på sin hemsida för gratis nedladdning, så det är bara att plocka ned den och börja göra glass. Det är bara att hylla stora män som bjuder så frikostigt på sin kunskap utan att behöva tjäna på det, övertygelse och styrka att stå emot är det enda som behövs.

Här är en länk till Angelo Corvitto underbara glassbok “Segreti del gelato” som finns som pdf på italienska/engelska på denna site.

Nytt försök med pacojet, 200g Toblerone och sedan en Creme Anglais på detta. Skall spinna den imorgon. Försöket med rostade hasselnötter blev spännande, mer som en creme än en sorbet/glass. Skall mixtra litet med receptet så skall det nog bli mer glasslikt, nu blev det mer som fyllningen till en Japan-tårta (ni som bor i Lund vet vad jag menar). En mandarinsorbet är också provad, 6 Satsumas och sedan fylla på med sockerlag (500g socker till 1000g vatten). Blev riktigt bra, men kunde varit syrligare, skall göra en mindre söt sockerlag eller prova med mindre sött socker.