Ruhlmans Tomatvattenpasta

Har alltid haft en svag punkt för enkel pasta. Pasta med spenat, vitlök och olivolja eller bara med parmesan, olivolja och peppar. Kan ibland tycka att det bli för tungt med en massa såser och det  ibland överlastar alla de subtila smaker som utmärker en enkel rätt.

En av min mathjältar, Michael Ruhlman, har en blogg som jag läser med stor behållning. Han har även författat ett flertal böcker som alla kan rekommenderas. I förrgår kom det ett recept på en mycket enkel pastarätt som jag provade igår, helt enkelt underbart. Här finner ni “Basil tomato pasta using tomato water“, både recept och videofilm bjuds det på.

Min variant var med farfalle, hade inget annat hemma, och cocktailtomater från grönsakshandlaren på Kattesund. De var riktigt mogna med en bra balans mellan syra och sötma. Var först rädd för att det skulle bli för salt, men allt kom ihop på ett sätt som bara kan kallas perfekt. En ny favorit som med sin enkelhet och korta tillagningstid hamnar på topplistan för veckodagsmat.