Pacojet första försök

Första försöket blev med en ananas som låg och såg ledsen ut i fruktkorgen. Hackade den i små kuber och fyllde på med vanlig apelsinjuice i brist på annat, blev litet surt faktiskt. Men nu visade det sig hur lätt det är att göra och göra rätt, körde bara hela bägaren och blandade i mer sötad juice, sedan fungerade den bättre, men inte riktigt bra.

Gjorde Granny Smith sorbet med enligt standard receptet, blev riktigt gott. Extremt mycket äpplesmak, skall göra ett försök med Cox när julen närmar sig. Sedan gjordes, och åts upp, en Snickersglass också detta enligt standard receptet. Förvånande konsistens och smak, man börjar direkt fundera på vad mer i denna väg som kan göras.

Egna försök är en äppleglass med Jona Gold och en glassbas med kanel och kardemumma och en näva med rostade hasselnötter, denna passade min smak bra med Katarina tyckte sådär. Kan vara att man lurar sig på mängden smakämnen som skall i smeten, det krävs avsevärt mycket mer då det gäller glass. Kylan dämpar alla smaker.

Ett försök med en yoghurtbas och sedan frusna jordgubbar har jag också gjort, den blev bra i konsistens men smaken på de frusna jordgubbarna bryter igenom, nästa försök kommer att bli på färska, då tror jag att det kommer bli riktigt gott.

En soppa med frästa challotenlökar, bacon och frysta ärtor fruset i en grönsaksbuljong står i frysen, den skall bli en liten förrätt ikväll eller imorgon.

Nästa projekt kommer att bli en chokladglass samt en chokladsorbet, att testa smakskillnaderna mella dessa skall bli spännande. Skall prova att använda syltsocker eller gelesocker till man baser och se vad det gör för smak och “mouth feel”. Sitter och funderar på hur man skulle kunna göra en hasselnötsglass med färska nötter blandat med rostade, detta kanske skulle kunna bli något.

Alla vet ju inte vad en Pacojet är, så ta en koll här.

Pacojet i Sverige.