Popovers

Köpte Michael Ruhlmans nya bok Ratio, i den fann jag Popovers. En liten ihålig bulle bakad på pannkakssmet i små metallformar. Helt underbar pryl, har experimenterat litet men utan så bra resultat. Provade att röra ned litet Dijon i smeten vilket förde med sig att de inte lyft en enda centimeter. En otrolig kick med dessa är att se det lyftet som kommer efter ca. 6-7minuter i ugnen. Det som syns på bilden är helt enligt receptet som är som följer:

1 del ägg

1 del mjöl

2 delar mjölk

salt

Rör ihop, låt svälla en halvtimme. Fyll en smord form till hälften, jag använder små metall formar med en diameter på 5,5 cm och en höjd på 3,5 cm. In i ugnen i 10 minuter på 225C och sedan 20-30 min på 190C, de skall vara lätta och frasiga.

Att fylla dessa med grädde och sylt, eller gräddfil och kaviar, bägge alternativ känns lika lockande. En av de roligaste nya recepten på länge, sådant som verkligen bara begränsas av din egen fantasi.