Pastrami färdig

Pastramin blev klar, hittade inte röken i källaren. Det var nog det lilla röktrollet som gömt den för mig, men skam den som ger sig. Jag blandade röksalt i min “dry-rub” och sedan åkte det in i ugnen på 85C i 3 timmar, fungerade utmärkt. En bra konsistens men en litet söt smak och mycket timjan blev resultatet. Ett par rejäla mackor, fyllda pita, sallad och fortfarande en bra bit kvar så det är ett drygt sätt att använda kalkon på. Skall ta mer salt vid nästa tillfälle, skall dessutom leta reda på röken och se om det ger stor skillnad, kan tänka mig att det blir svårare att hålla temperaturen rätt, och för varmt kan det bli torrt, sådär torrt som bara kalkon kan bli.

En liten bild på pastramin får det bli, tagen med mobilen därav suddigheten.

Hemmagjord Pastrami
Hemmagjord Pastrami