Slow cooker

Manad av en massa läsande om revben som smälter i munnen och “Ripped pork”, så var det bara att slå till på en Rival Slow Cooker. Att köpa en i Sverige verkade helt kört, ingen vet ens var det var så Ebay i tyskland blev den som fick leverera. Har redan provat att göra “Ripped pork” på en skinkstek från Widerbergs, blev riktigt bra. 14 timmar på “low” sedan river man sönder köttet och blandar det med såsen som det kokat i. Skall prova nästa gång och koka det i Coca-cola och sedan blanda upp köttet med en färdig BBQ-sås, sedan ned i pita eller hamburgerbröd med sallad, tomat och lök. Enkelt och mycket gott. Resterna av köttet finhackades och fick ingå i en klassisk ragú till pasta, man kan inte ana att det var fläskkött som var grunden i denna sås, köttet får en helt annan smak av tillagningen.

IMG_4859.jpg

Nästa projekt var 3 kg spareribs från Inco, dessa fick 10 min under grillen och sedan gneds de in med BBQ-sås och fick vegetera i min Slow-cooker i 5-6 timmar på “high”. Detta blev helt underbart, de ramlade i sönder så möra de var, med sallad och litet dinkelris gled de lätt ned.