Kött, skärmaskiner och bakugnar

Det var länge sedan jag hade tid, eller tog mig tid att skriva något. Var i CPH och handlade en del saker och hoppas att ta mig mer tid att laga mat och skriva om det framförallt. FIck tag på en del kött som ger mig ett utrymme att leka litet, kalvculotter, tundestegsfilet, bringa, rulle, Black Angus biff, ett par franska kycklingar, kalkonbröst, malet ox, ankbröst……… som vanligt blev det en vägg av kött i kylen, men det skall vi nog kunna äta oss igenom.

Hittade en ny styckningsdetalj som jag tidigare inte sett där “cote de boeuf” på mellan 7-10 kg, en entrecote med alla benen kvar, priset var bra men de som fanns kvar såg inte så bra ut. En eller ett par sådana blir det nästa resa, kan riktigt tänka mig den efter 6-12 timmar i en ugn på 90-125C. Skall bara se till att ha tillräckligt med hungriga gäster, som dessutom inte har några planer på aktivitet efter middagen.

Måste bara tipsa om drömmaskiner som jag hittat på nätet, skärmaskiner som är från början av seklet som renoverats till nyskick. Priserna är dock litet höga, och ett kök som sväljer en sådan maskin är inte billigt, men drömma kan man väl.

Skärmaskiner

Jag är dessutom nybliven delägare i en 5-våningars bakugn, den finns inte på plats än, men skall återkomma med rapporter från detta nya projekt.