Kållap eller Flank

Efter en resa till Köpenhamn är nu familjens proteinintag säkrat för ett par veckor. Rea på Argentinsk striploin, dessutom Angus, man kan bara förvåna sig, men 9 kg blev det. Kalvkinder, ett par coulotter samt en amerikansk bringa blev det. Dettsutom en lårtunga som jag skall göra ett försök på hemgjord Breasola, finns ett bra recept i Charcuteries av Michael Ruhlman, 5 kg färsk kalkonbröst blev det också, för 38 DKK/kg är det svårt att låta bli. En mängd charkuterier med en Serrano och en stor Pancetta som stod för bilken, ett gäng med Fuet samt ett par andra korvar.

På menyn idag blir det Flankstek alá Teriyaki, flank eller som det svenska namnet är kållap är en riktigt bra köttbit som aldrig dyker upp i affärerna, kanske försvinner den i köttkvarnarna eller något. Den kräver en ett tag om den skall bräsereras eller mycket värma om den skall stekas, jag tänker köra upp den till 62C på järnet och sedan skära den i tunna skivor, serveras med en reducering av marinaden (vin, soya, råsocker, ingefära, vitlök, peppar, olja) samt ris och ångad broccoli.