Nyår sista delen

Nyår är över och allt är uppätet och diskat, hur blev det då ?  Hyfsat tyckte jag, mycket bra sa gästerna sanningen ligger nog mitt emellan detta.

Till välkomstdrinken blev det en blomkålsskum med parmesan/kakao knyten (blev inga knyten dock, de knöt sig inte). Detta var en överraskning och mycket gott. Receptet kom från Khymos.

Förätten var god, skulle kanske gjort en riktig fiskbuljong istället för dashi som kanske var väl subtil, disken med ruccola smälte inte och kompletterade väl med sin beska. Skall nog göra dessa närmare på servering, de hade tappat en del av “gräsigheten” och plockat upp mer beska. Riset till risotton var perfekt, skall aldrig använda något annat. Superenkelt att kontrollera grötigheten och fasthet i kornen. Krabbköttet kom ifrån en vakumpackad Donegal-krabba, bra produkt som aldrig är dålig.

Nyår 11

Varmrätten blev litet av en besvikelse, smaken på köttet var mycket bra men jag hade förväntat mig en mer krämig textur på biffen. Det kommer att krävas mer experimenterade med denna metod märker jag. Det blev bra, men inte i förhållande till arbetsinsatsen tycker jag.

Nyår 12

Uppskuret kött, det var mer rött än vad bilden visar.

Nyår

Pommes Anna blev kanon, det blir alltid bra och på Amandine och smör kan det ju inte smaka illa. Vackert blev det också tycker jag.

Pommes Anna

Efterrätten Salzburger Nockeln var helt rätt, lätt och mycket god.

Salzburger Nockeln

Till maten ramlade det ned litet Alsace till förrätten, varmrätten blev det 2 flaskor Allegrini Amarone, 1997 o 2001. Kul  med dessa vilken skillnad det var, bägge riktigt bra men på så olika sätt. Till efterätten blev det en flaska Eiswien från Mosel, riktigt bra till den “äggakagan”.