Nyår del 1

Till nyår blir det supé med min syster och svåger tillsammans med mig och min fru. Kanske sonen också, han är kluven om min stek eller en förfest är det bästa så vi får se. En meny som kommer att bestå av följande är på gång:

Förrätt

Aquerellorisotto gjord på Dashibuljong med krabbkött, halstrade pilgrimmsmusslor och en disk av ruccolagel gjord med agar.

Varmrätt

En stek av Limousine enkelbiff med benet kvar har fått en yta med hjälp av gasol, skall vara i ugnen i ca. 24 timmar på 50C, denna skärs loss och steks på hysterisk hög värme för en krispig yta. Till detta en sås på rödvin, kalvbuljong, dijonsenap och smör. Potatis blir nog Pommes Anna, har inte riktigt betämt mig än. TIll detta sallad med granatäpplen och sallad och litet kul grösaker.

Efterrätt

Salzburger nockeln, en rätt som blev mytomspunnen i familjen när jag var liten, vi åkte till Abtenau i Österrike och bodde på pensionat och åkte skidor. Där åts det kapun och denna äggkaka som skall avsluta nyår.

Viner blir ett Alsace riesling till förätten, till varmrätter antingen ett Amarone 2001 eller 1997 från Allegrini eller deras La Poja från 1997. Till efterrätten blir det Eiswein från en vingård i Mosel som min svåger besöker varje år i samband med WRC i tyskland.

Här kommer litet bilder på köttet, detta kommer från Villes i Torna Hällestad som är min leverantör av Limousin. Jag tycker att detta kött tillhör det bästa som gör att få tag på och det är rätt svårt att misslyckas med.

Jag skall ta fler bilder under morgondagen på alla rätter (hoppas jag).

Här har jag börjat gå över ytan med brännaren.

Nyår 1

Närbild på ytan.

Nyår 2
Och här försvinner hela kalaset in i ugnen på ett dygn.

Nyår 3