Julmat

Årets matlagning är avslutad, det var kul och en del nyheter. Stekt leverkorv har jag aldrig gjort förr, min fru fick in mig på denna idé och det blev bra. Ett recept som byggde på lika delar lever och fläskfärs (köpte fläsksida och malde själv) med lök och potatis och en kryddning av mejram, ganska mycket leversmak. Till nästa år blir det med brynt lök och levern i mjölk ett bra tag och sedan även denna brynt, smaksättning med timjan var ett förslag.

Resten av färsen blev ett knippe cocktailkorvar med smaksättning alá sweet italian, med paprika och sellerifrö, blandande lika delar svart och sechuanpeppar det blev riktigt bra.

200 köttbullar, en Janson, skinka såklart, en lättrökt från Widerbergs som knappt tappade någon vätska alls jämfört med de vanliga i affärsdiskarna. Ett grytbröd ligger och jäser tills imorgon, men det stora var en kycklingmoussline. I år kryddad med ingefära och fylld med torkade aprikoser och valnötter, penslad med en ingefära och citrongräs sås som blandad med agar gav mig rätt gel för att fästa på ytan, ovan på är det rivet limeskal. Den kan nog bli god hoppas jag.

Skall plåta allt imorgon så då kommer det bilder.