Tyndstegsfile

Gjorde detta köttstycke på väldigt låg temp i helgen, det tog 2 timmar att nå en intern temp på 50C som steken sedan fick hålla i 5 timmar. Den fick en snabb yta innan på hett järn, salt och peppar. Efter all den tiden fick den vila i en kvart innan jag skar upp den i 6-8cm tjock stekar som fick en snabb yta till med bara salt och peppar. Till detta blev det bladspenat med rostade mandlar och parmesan, jättegott till tyckte jag men resten av familjen saknade stärkelse. Ingen sås serverades till och det fungerade, normalt är det ett j-a liv om det inte finns sås eller om det blir litet jus alá minute som då inte räcker, men inte ett ljud.

Kan bara tacka Heston B och McGee för att ge mig detta uppslag, helt suverän köttsmak och konsistensen var mycket fastare än vad jag trodde när man såg köttets färg. Skall bli ett nytt försök med denna teknik redan till helgen om jag får tag på rätt köttbit.

Lågtemp stek