Styckfrysning Black Angus

Köpte en striploin Black Angus på Inco senast, skulle frysa in de idag. Fick min svåger att för ett par år sedan skära till ett par “brickor” i rostfri plåt som passar precis i frysen, Dessa används ständig att frysa in kött, fisk eller grönsaker. Det är enkelt att bara stoppa in dem i diskmaskinen efter användning och de är lagom styva så att de går att böja vilket gör att det är enklare att få saker att släppa som frusit fast litet. Jag har tre stycken och det är bara att stycka och stapla och sedan stoppa in i plastpåsar när allt frusit över natten.

Jag har styckat en del av biffarna till 300g som skall köras sous-vide i 2 timmar, detta skall bli intressant att se hur detta högkvalitetskött reagerar på denna process, kan ju inte bli sämre i alla fall.

blackangus.jpg