Köttorgie

Var över på Inco/Metro i helgen, blev en del kött som skall planeras in under veckorna för konsumtion. Hittade följande:

Striploin Black angus från Argentina.
Oxbringa,Dansk.
Oxcoulotte, Dansk.
Kalvcoulotte, Dansk.
Grishalsstek, Dansk.
Kalvkinder, Dansk.

Nu är frågan om vad som skall lagas, biffen är ju ganska enkel, den skall styckfrysas och sedan bara stekas, en större bit skall sparas för ett sous-vide experiment. Bringan har jag tidigare gjort en rulladliknande variant på i tryckkokaren som blev helt ok, skall även se om jag gör en BBQ-bringa i ugnen. Det skall också göras ett Sous-vide försök med bringa, 55C i upp emot 12 timmar, skall bli spännande.

Coulotterna blir vanliga stekar, kryddor och ugn, detta blir alltid bra så det finns ingen anledning att ändra på detta. Nej, stora utmaningen är min kalvkinder, detta är en produkt som jag inte tidigare funderat på men efter att ha läst Bill Brufords “HEAT” så väcktes mitt intresse, det diskuteras på många ställen om kinder i förbifarten, det verkar som om dessa ingår i mycket rätter hela tiden. Skall dyka i min bokhylla nu och läsa in mig på kinder.

Lyckades plocka upp en bit med rökt tonfisk också, detta skall enligt brodern vara ett av de bättre sätten att få i sig tonfisk, funderar litet i banor av en sallad med endiver/ruccola beskt alltså och sedan mjuk rökt tonfisk.