AG Favör i Lund

Var och handlade som vanligt, extrapris på ryggbiff. Det är alltid glädjande med detta, köttet brukar vara bra och priset var 99.99/kg så jag laddade och fick tag på en styckare. De som styckar på AG är ett trevligt gäng som brukar ge bra service och förstår kött. Jag bad om en hel bit, brukar vara ca. 4-5 kg, som var snyggt mörk och marmorerad. Svaret var att det kunde de inte hitta då det köttet var rent för ungt enligt vad han tyckte, han rekomenderade mig att inte köpa då han tyckte att det var för låg kvalitet på detta kött och han trodde att jag skulle bli besviken. Vad kul det är med ärligt folk.

Han tyckte jag skulle köpa Stjärnkött från Ugglarps istället. De tar så mycket betalt för kött man inte har en aning om, ras, var det kommer ifrån osv. så det är helt uteslutet att köpa detta vilket jag sa till honom. Svaret jag fick var att det var så få som överhuvudtaget brydde sig om detta så den informationen hade inte ens han själv. När man då jämför med hur det ser ut i ex. Frankrike där nästan allt kött är sorterat efter ras och sedan efter vilket styckning så är det ganska bedrövligt hur det ser ut i sverige.

För att få ordning på detta måste man ju gång på gång fråga efter dessa uppgifter i de affärer där man handlar, det måste börja bli jobbigt och det omärkta köttet skall ju bli en belastning innan det kommer att ske en ändring på detta problem. SÅ snälla sätt igång och jävlas med era handlare och kräv en bättre produktinformation om alla typer av kött, för om ingen gnäller kommer det i alla inte bli bättre kött, bara dyrare.