Confit på rådjur samt smide

Idag var det stor generalrepition i smedjan, vi samlade ihop ett gäng med vänner och bekanta för att bjuda på mat och smide samt för att kunna ta bilder för att kunna marknadsföra oss. Maten bestod av den första bocken för året skjuten av Tom samt älg och vildsvinsfärs. Stekarna från bocken fick töa i en saltlake och benades sedan ur för att hamna i 70C olivolja som sedan hamnade i 110C ugn tills brodern inte orkade vaka längre. 02.00 hade de en intern temp på 60C och fick då svalna i oljan tills 17.00 då vi klöv en av dem. En helt perfekt färg, genomstekt men med en rosa ton i köttet, mört som smör med en enorm köttsmak, PERFEKT.

Det malda köttet kördes med Panko, ägg, enbär, vatten, salt och peppar samt en dos grädde till en köttbullssmet. Till detta hopkokt rödvin med köttsafterna från stekarna hopkokt med smör och mjöl till en mäktig sås. Stekarna bara värmdes lätt i ugnen för att bli behagligt ljumna. Stekta brysselkål med äpplen från Torna Hällestad samt helstekta potatis i ugnen och sallad till detta.

Att smida efter detta var en inga problem, samtliga fick till snygga kapsylöppnare, Johan for runt och plåtade oss i alla möjliga moment och positioner. Mest glädjande var att fläktarna nu fungerar perfekt och ljudnivån i smedjan är helt acceptabel samtidigt som det inte alls är rökigt längre. Tom slog några uppvisningsstakar med lufthammaren så det dånade på hela Siporex. Känns som om vi börjar känna rutinerna för att köra dessa event. Hoppas att bilderna blir så att de verkligen förmedlar det mäktiga att tillbringa en kväll med mat och smide.